Biskup Antun Škvorčević posvetio župni ured u Oriovcu

5. studenog 2017. za mještane Oriovca ove je godine bio poznat ne samo kao župni kirvaj, blagdan sv. Emerika, nego je službeno obavljena i posveta renoviranog župnog ureda. Naime, protekle je godine ovaj župni objekt izgorio u požaru, a evo nakon nekoliko mjeseci u potpunosti je obnovljen i preuređen iznutra te spreman za život i korištenje. Izvedeni su kompletni radovi na podovima, zidovima, stropovima, stolariji, električnim i vodovodnim instalacijama te keramičarski radovi i novi sustav centralnog grijanja. U objektu su izvedene i neke prenamjene prostorija, a mještani su sve to mogli i uživo vidjeti.
U župnom dvorištu okupio se poveći broj mještana kako bi uljepšali ovaj veliki dan. Čin posvete predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji svojih sljedbenika, župnika iz okolnih župa. Na posveti je bio nazočan načelnik Antun Pavetić te njegova zamjenica Željka Čorak.
Po završetku blagoslova okupljeni su formirali svečanu procesiju koja se uputila u župnu crkvu gdje se je dalje nastavila Sveta Euharistija.

Izvor: oriovac.hr

You may also like...