• 035/221-535
  • Stjepana Radića 117, Brodski Stupnik, Croatia
  • info@lag-posavina.hr

Čaglinskim osnovnoškolcima prvo mjesto na natjecanju u govorništvu skupnih nastupa japanskog jezika

Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin jedina je u Republici Hrvatskoj u kojoj se duži niz godina uči japanski jezik kroz izvannastavnu aktivnost. Znanje učenika je iznad svih očekivanja.

Proteklog su vikenda sudjelovali na 17. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku, u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nastupili su i čaglinski učenici u kategoriji skupnih nastupa. Natjecanje je otvorio Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj koje su vodili izvrsni mladi voditelji Matea Čunović i Nikola Jončić, koji su se u vođenju programa služili s oba jezika.

Čaglinsku školu su predstavljali učenici: Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo, Nada Stjepanović i Petar Šapina. Oni su Izveli igrokaz ,,Zahvala majci“. Učiteljica engleskog jezika u čaglinskoj osnovnoj školi, koja već godinama vodi i izvannastavnu aktivnost japanskog jezika, Akiko Nishimoto Damjanović sjajno je uvježbala sa svojim učenicima njihov nastup što je za svaku pohvalu.

Nakon nastupa i predstavljanja s nestrpljenjem smo čekali proglašenje najboljih. Nazočni roditelji i prijatelji bodrili su naše učenike te nestrpljivo čekali odluku žirija. Odluka žirija je glasila da smo bili najbolji u kategoriji skupnih izvedbi i osvojili smo prvo mjesto, odnosno naši učenici OŠ Stjepana Radića Čaglin. Nakon uručenja priznanja i nagrada, uz obećanje vidimo se i dogodine, umorni, ali zadovoljni krenuli su put Čaglina – rekla nam je pedagoginja čaglinske škole prof. Ljiljana Đurđević dodajući kako se kao zaključak, može ponoviti već svima poznato, učiti, uz svoj materinski jezik, bilo koji strani jezik i upoznavati kulturu i običaje drugih je pravo bogatstvo.

Izvor: pozega.eu