Info radionica LAG Posavine na 29. stupničkoj berbi grožđa

info radionicaU Brodskom Stupniku je po 29. put održana čuvena ‘Stupnička berba grožđa’ povodom Dana Općine Brodski Stupnik, a nositelj ove manifestacije je KUD Zrinski i žitelji mjesta B. Stupnik, uz pokroviteljstvo Općine, LAG-a Posavina i ostalih sponzora.

Obišli su se vinogradi poznatih vinara ove općine – Zdjelarevića i Vinkovića. Položeni su vijenci za sve poginule i umrle na mjesnom groblju, a nakon toga je upriličena i sveta misa. Program je nastavljen sjednicom Općinskog vijeća i svečanom povorkom kulturno-umjetničkih društava, koja se slila do centra mjesta i svečano uređene pozornice na kojoj su i nastupili. Druženje sudionika i brojnih posjetitelja nastavilo se uz TS „Berde Band“.

Prisutni su bili i mnogi izlagači. Osim suorganizatora LAG-a Posavina svoje proizvode je izložilo i 15-tak vinara, OPG Zubić, OPG Bojić, OPG Radić, OPG Pavlović, Zlatovezilje te Hrvatska udruga kreativnih amatera.

U sklopu manifestacije LAG Posavina je održala info radionicu na temu „Program ruralnog razvoja RH 2014-2020“. Na predavanju je sudionicima predstavljena lista prioriteta i mjera koje bi trebalo poduzeti da bi se što učinkovitije iskoristila sredstva iz EU fondova u navedenom razdoblju. Budući da se radi o iznosu preko 2,3 mlrd. EUR-a potrebna je velika ozbiljnost i učinkovitost svih struktura, kako državnih tako i lokalnih, da bi se ta sredstva što efikasnije uložila u naše gospodarstvo i infrastrukturu te privukla potencijalne investitore u našu državu.

Previous Image
Next Image

You may also like...