Izgradnja nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu se nastavlja – prva faza je završena

Prva faza radova na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu je završena. Mnogi su se uvjerili, kao i jedan naš čitatelj, da nisu bile isprazne priče kada se najavljivala izgradnja nove zdravstvene stanice.

Oni koji su se za realizaciju tog projekta zalagali i na njemu radili, lobirajući za financijska sredstva i izrađivali potrebitu dokumentaciju dokazali su i pokazali da će se ipak na istoku Požeško-slavonske županije uložiti milijunska sredstva za izgradnju nove zdravstvene stanice primjerenu današnjem vremenu i prema standardima dostojnim čovjeka odnosno pacijenta.

Zgrada je izgrađena i stavljena pod krov, ugrađeni su prozori, a sada slijedi druga faza, unutarnje uređenje.

-Pripremamo raspisivanje javne nabave za nastavak radova na unutarnjem uređenju. Složen je to posao i moram ići korak po korak kako ne bi napravili nekakvu pogrešku. Za sada ide sve po planu i uvjeren sam da ćemo na zadovoljstvo svih naših mještana završiti radove u planiranom roku – rekao nam je načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač koji je prilikom početka radova, u listopadu prošle godine, naglasio kako se u novoj zgradi nalaziti prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite i biti ordinacija Dentalne medicine, dvije opće obiteljske, posebna prostorija za Patronažnu službu, a nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

Inicijativa za izgradnju nove zdravstvene stanice je krenula iz općine Čaglin. Tko je god bio u sadašnjim ambulantama i zgradi, staroj više od 60 godina uvjerio se iz kojeg se razloga počelo s novim projektom.

-Sadašnji prostori i ambulante nisu prihvatljive za pružanje zdravstvenih usluga u 21. stoljeću. Želimo osigurati viši standard pružanja zdravstvene zaštite za naše stanovnike koji zaslužuju imati zdravstvenu zaštitu današnjem vremenu. Za prvu fazu radova smo iz proračuna općine Čaglin mi osigurali i to gotovo milijun kuna. Dobili smo iz Ministarstva regionalnog razvoja 400 tisuća kuna dok je 300 tisuća kuna osigurala županija – rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin.

Za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu svesrdno se zalagao i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović koji također naglašava kako je taj projekt ideja općine Čaglin koja je prostorno velika i da se na tom prostoru mora imati kvalitetna zdravstvena zaštita za stanovnike primjerenu 21. stoljeću.

-Ovdje je, izgradnja nove zgrade, jedan od motiva kako bi mogli doći i do mladog liječnika koji bi pružao zdravstvenu uslugu ovdašnjim mještanima. Uz ovaj projekt ali i druge koji se odvijaju u Čalinu dobro su došli. Nitko neće živjeti na prostoru koji nema elementarne uvjete zdravstvene zaštite. Općina Čaglin je nositelj ovog projekta koja izdvaja najveća financijska sredstva. Zahvaljujem svima koji su se uključili i podržavaju ovaj projekt – ističe Jakopović.

Izvor: pozega.eu

You may also like...