• 035/221-535
  • Stjepana Radića 52, Brodski Stupnik, Croatia
  • info@lag-posavina.hr

Javni poziv za financiranje gradnje punionica za električna vozila

Očekuje se objava Javnog poziva za sufinanciranje gradnje punionica za električna vozila od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U okviru ovog Poziva prihvatljivi prijavitelji su tvrtke, obrtnici, jedinice lokalne i regionalne samouprave te neprofitne organizacije (izuzev udruga i zadruga). Ukupna alokacija je 5.8 milijuna HRK, a postotak sufinanciranja za postavljanje punionica bit će do 40% opravdanih troškova, tj. do 200.000 HRK.

U svrhu prijave potrebno je među ostalim dostaviti izrađeni glavni projekt od strane ovlaštenog inženjera te pravomoćnu građevinsku dozvolu ili odgovarajući dokument kojim se potvrđuje da ista nije potrebna. Punionice koje će biti prihvatljive za sufinanciranje imaju minimalnu ukupnu snagu od 50kW DC ili 22kW AC, dok tehnički koncept neće biti strogo reguliran pozivom.

Važno je napomenuti kako će se sredstva dodjeljivati redoslijedom zaprimanja do kraja godine ili trenutka iskorištenja planiranih sredstava, stoga je potrebno na vrijeme pripremiti svu potrebnu dokumentaciju. Projekti koji budu odabrani za sufinanciranje trajati će 12 mjeseci.

Za više informacija o uvjetima prijave, detaljima Poziva i potrebnoj dokumentaciji u slijedećim danima pratite našu stranicu i rubriku Natječaji.

Izvor: http://www.fzoeu.hr