KUD Zrinski iz Brodskog Stupnika uspješno gostovao u Bijeloj i Roškom Polju

KUD „Zrinski” je u ovom mjesecu (kolovozu) imao dva uspješna gostovanja u susjednoj Bosni i Hercegovini.

U prvom vikendu tekućeg mjeseca stupljanski folkloraši sudjelovali su na Međunarodnoj smotri folklora „Bijeljansko sijelo 2017″, u mjestu Bijeloj – distrikt Brčko.

Već slijedeći vikend KUD „Zrinski” otputovao je na dvodnevno gostovanje u Roško Poljeg, dje su i prošle godine uspješno gostovali. Na poziv tamošnjeg HKUD-a „Fra Jozo Križić” iz Roškog Polja pozvani su da i ove godine nastupe na jubilarnom „10.  Roškom kulturnom ljetu”.

<span “arial”,”sans-serif”;’=””>Uz KUD „Zrinski” na ovom gostovanju su sudjelovale i članice ženske pjevačke skupine „Drumarice” iz Brodskog Stupnika. Oni su  uspješno izveli tradicijske pjesme i plesove te predstavili tradicijske nošnje svoga kraja koje nisu nikoga ostavile ravnodušnim.

Upravo te nošnje upotpunjene su nabavkom tradicijskih opanaka koje je KUD „Zrinski” dao izraditi u okviru Programa kulturnog razvitka za 2017. godinu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.  Tim Programom Ministastvo kulture financiralo je izradu 13 pari muških i ženskih opanaka, u vrijednosti 5 tisuća kuna, koji ostaju u trajnom vlasništvu KUD-a.

 

Izvor: sbplus.hr

You may also like...