LAG Posavina potpisao ugovor za provedbu projekta “Radom za zajednicu i sebe!”

Za program zapošljavanja žena “Radom za zajednicu i sebe!” vrijedan 8.380.865,77 kuna, danas je u Velikoj vijećnici u Novskoj potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava nositelju projekta LAG-u Posavina. Riječ je o projektu koji će se financirati u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva.

Ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava potpisala je predsjednica LAG-a Željka Čorak, a sve okupljene pozdravio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Inače, projekt “Radom za zajednicu i sebe!” danas kreće sa provedbom, a tijekom 30 mjeseci zapošljavati će 60 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada sa područja općina Brodski Stupnik, Nova Kapela i Oriovac. Žene koje budu zaposlene putem ovog projekta pružati će pomoć starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kao krajnjim korisnicima.

 

 

You may also like...