LAG Posavina sudjelovao na LAG Summer festivalu u Biogradu na Moru

2014-07-06 10.27.23 (1)

Od Petka 04.07. do Nedjelje 06.07. Biograd na Moru je bio domaćin drugog po redu LAG Summer Festivala, međunarodnog susreta Lokalnih akcijskih grupa. Na biogradskoj rivi svoje ruralne proizvode i promidžbeni materijal je izložilo 66 LAG-a iz Hrvatske i 10 zemalja Europske unije.

LAG POSAVINA je sudjelovala sa svojim izlagačima sa područja cijelog LAG-a, zaposlenicima i volonterima. Na Summer festivalu, LAG POSAVINA je sudjelovao sa izlagačima OPG Bojić, OPG Vučković, OPG Pavlović, OPG Zubić, Bebrinskom udrugom mladih “BUM”, i udrugom “Zlatovezilja”.

2014-07-04 20.19.44 (1)

Riječ je o festivalu koji je pored onog u Bruxellesu najveći u Europi. Festival je otvorila Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede. Pola sata prije ponoći događaj je uljepšao veliki, 15-minutni vatromet. Na otvorenju u petak navečer, koncert su održali Tomislav Bralić i klapa Intrade. U subotu navečer u zabavnom programu sudjelovao je rock bend The Evolution iz Bihaća.

Cijelo vrijeme na biogradskoj rivi, na preko 300 metara dugim štandovima odvijala se prodaja ruralnih proizvoda iz cijele Hrvatske.

Organiziran je i zabavno glazbeni program, edukativne radionice, a manifestacija je bila i humanitarnog karaktera jer su se putem prodaje majica LAG Summer festivala i tombole prikupljala sredstva za LAG Šumanovac iz Slavonije koji je nastradao u nedavnoj katastrofalnoj poplavi. Festival je završio u Nedjelju dodjelom zahvalnica svim sudionicima na glavnoj pozornici ispred zgrade Gradske uprave.

Zahvaljujemo se LAG-u LAURI na pozivu, gostoprimstvu te se nadamo da će i sljedeće godine uspješno organizirati festival, te ćemo se rado odazvati i sudjelovati.

You may also like...