LAG Posavina suradnik na projektu Herb Garden Coop

her-garden-coopLAG Posavina će u tijeku mjeseca Studenog 2013. u suradnji sa CTR-Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije, raditi info radionice na kojima će se ciljanoj skupini prezentirati projekt  Herb Garden Coop kako bi dobili sve potrebne informacije i kako bi bili u mogućnost uključiti se u projekt.

Molimo sve koji imaju interes, volju i želju za uključivanjem u projekt da nam se jave na tel.035/427 941 ili na mail lag.posavina@gmail.com.

U prilogu su opisane aktivnosti projekta:

 ▪ Poziv za uključivanje u projekt Herb Garden Coop.

Poduzetnički centar Pakrac u suradnji sa partnerima (CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, HZZ područni uredi Slavonski Brod i Pakrac te grad Pakrac) provode projekt „Herb Garden Coop.“ koji je financiran sredstvima Europske unije u okviru IPA programa, komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala, program Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina.

Projekt Herb Garden Coop ima za cilj povećati stopu samozapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba (duže od 5 godina) i nezaposlenih osoba – pripadnika nacionalnih manjina u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji kroz poticanje uzgoja i prerade ljekovitog bilja.

Kako bi se postigao cilj, projektom je osmišljen čitav niz aktivnosti koje uključuju:

1. Informativne radionice – prezentacija projekta, informiranje i uključivanje zainteresiranih u projekt

2. Certificirana edukacija o uzgoju i preradi ljekovitog bilja – edukacije će se provoditi u Pakracu i Slavonskom Brodu, trajati će minimalno 100 sati, a polaznici će steći certifikat, odnosno potvrdu o stručnoj spremi proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja

3. Poduzetnička abeceda – edukacija koja se sastoji od tri dijela, a uključuje edukacije za unapređenje komunikacijskih vještina, poslovno okruženje i edukaciju poslovnog planiranja

4. Zadružno poduzetništvo – planirane su radionice s ciljem prepoznavanja važnosti i mogućnosti koje pruža zadružno poduzetništvo, posjet uspješnim zadrugama te

5. Osnivanje zadruge proizvođača i sakupljača ljekovitog bilja koja će se baviti uzgojem i preradom, za čije potrebe će se nabaviti profesionalna sušara za preradu ljekovitog bilja. Sušara će biti smještena u Poduzetničkom inkubatoru Pakrac.

You may also like...