Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo Odluku o potpori projektu Športskog društva Brodski Stupnik-Stari Slatinik

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava Ministarstvo je odobrilo financijsku potporu ŠD BS SS-u u iznosu 67.200,00 kn. Potpora se odnosi na projekt “Poticanje programa obuke neplivača”.

LAG Posavina je kao partner projekta sudjelovao u izradi istog, a sve organizirane aktivnosti će se odvijati na gradskim bazenima u suradnji s Ustanovom za gospodarenje športskim objektima. Osnovni cilj programa je naučiti učenike plivati osnovnim tehnikama, podučiti ih sigurnosti u vodi te snalaženje u opasnim situacijama. Program obuke provela bi tri diplomirana kineziologa (3 trenera) – s višegodišnjim iskustvom u obuci neplivača. Kroz program će se ostvariti sve planirane aktivnosti u sklopu plana i programa, odnosno svi obrazovni i odgojni aspekti. Planirano je da 5 puta tjedno djeca pohađaju školu plivanja u Slavonskom Brodu. Kroz projekt je namjera osigurati prijevoz djece (autobusni prijevoz) na relaciji Brodski Stupnik – Slavonski Brod, te na taj način kroz izraženu socijalnu osjetljivost pomoći i olakšati roditeljima.

Kroz organizirane aktivnosti planira se sudjelovanje 108-ero djece koliko ih ima evidentirano u 1., 2., 3. i 4. razredima koja pohađaju PŠ Dr. Stjepan Ilijašević Brodski Stupnik i PŠ Ivan Mažuranić Stari Slatinik. Kroz projekt će biti direktno uključeni i roditelji djece koja pohađaju aktivnosti i učiteljice sa područnih škola.

You may also like...