Na natječaju zaklade Slagalica “Naš doprinos zajednici” odobreno financiranje za tri projekta sa područja LAG-a Posavina

Čak 30 novih građanskih akcija provest će se na području pet slavonskih županija od srpnja do listopada ove godine. Riječ je malim projektima koje su neprofitne organizacije s ovog područja uspješno prijavile na natječaj “Naš doprinos zajednici” otvoren sredinom travnja ove godine. Program dodjele financijskih podrški koji se još od 2008. godine kao jedini takve vrste u Republici Hrvatskoj provodi po decentraliziranom modelu – u suradnji četiri regionalne zaklade (Osijek, Split, Zagreb i Pula) i Nacionale zaklade za razvoj civilnoga društva.

Svečano potpisivanje ugovora o financiranju je održano u Osijeku, a odobreno je ukupno Kn 292.103,75. Time se vrijednost do sada odobrenih financijskih podrški popela na Kn 3.332.471,45 čime je podržano 258 inicijativa građana u lokalnim zajednicama na našem području, od Iloka do Pitomače. Bilo da su akcije prijavljivale udruge ili škole, vrtići ili gradske knjižnice, uvijek je u pripremu, planiranje i samu provedbu bio uključen veliki broj volontera i volonterki, a većina akcija je ostvarila i dodatnu materijalnu podršku kroz donacije robe i usluga u mjestima u kojima su se provodile. Iako je riječ o malim pojedinačnim iznosima (ove godine samo do Kn 10.000,00), zanimanje organizacije s područja Slavonije ne jenjava te su i ovaj put dodijeljene sve raspoložive podrške.

Sa područja LAG-a Posavina odobreni su slijedeći projekti:

  • KUTLJANSKA UDRUGA MLADIH, projekt “Priroda u malom” (10.000,00 kn)
  • UDRUGA ZA DJECU BUBAMARA, projekt “Zajedno za klince!” (10.000,00 kn)
  • LAG POSAVINA, projekt “Za SVE!” (10.000,00 kn)

Izvor: zaklada-slagalica.hr

You may also like...