Novi ugovori za projekte zapošljavanja žena, potpora i općini Podcrkavlje

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u Velikoj županijskoj vijećnici Vukovarsko–srijemske županije u Vukovaru svečano je uručio 18 novih ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program za zapošljavanje žena“. Među potpisnicima ugovora je i općina Podcrkavlje.

Riječ je o najvećem projektu koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda,  vrijednom više od 400 milijuna kuna, kojim će se u Hrvatskoj zaposliti četiri tisuće žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Projektom ‘Zaželi’ želimo zaposliti preko 4.000 žena koje će pomagati 16.000 starijih kućanstava. Glavni cilj projekta je zaposliti žene s 50 i više godina u ruralnim područjima, odnosno potaknuti njihov ostanak na tim područjima, ali i osigurati dodatnu, izvaninstitucionalnu pomoć starijim kućanstvima. Projektom je predviđeno da se žene zapošljavaju na dvije godine, mogu iskoristiti dodatnih 7.000 kuna za edukaciju, a starija kućanstva pomagat će mjesečno s dodatnih 200 kuna za higijenske i druge potrepštine. Do sada smo uručili 75 ugovora u vrijednosti gotovo 265 milijuna kuna, od čega se 29 ugovora vrijednih 106 milijuna kuna odnosi na Vukovarsko-srijemsku županiju, rekao je ministar Pavić.

Među potpisnicima ugovora je i načelnik općine Podcrkavlje Tomislav Trtanj. Općini Podcrkavlje odobreno je nešto više od 2,270.000 za provedbu njihovog programa ZAželi – ZAposli.

 

Izvor: brodportal.hr

You may also like...