OBAVIJEST PČELARIMA KOJI SU PREDALI ZAHTJEV ZA POTPORU

Nacionalnim pčelarskim programom za razdoblje od 2017. do 2019. godine Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom omogućilo je pčelarima pokriće dijela troškova pčelarenja.

Rok za predaju zahtjeva za Tehničku pomoć pčelarima (oprema),  Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze i Racionalizaciju troškova selećeg pčelarenja bio je 20. travnja 2017. godine. U razdoblju od 23. travnja do 17. lipnja 2017. godine, zbog unosa zahtjeva u bazu podataka, nije moguće davanje informacija o stanju predmeta.

Kako bi na vrijeme obradili sve zahtjeve, radi isplate do 14. listopada 2017., apelira se na pčelare da ne zovu radi informacija o stanju zahtjeva, već da  ekaju da ih se kontaktira, ukoliko će to biti potrebno, na brojeve telefona koje su naveli na zahtjevu.

Uzevši u obzir da je zaprimljen velik broj zahtjeva moli se pčelare da budu dostupni za telefonski poziv. Bitno je naglasiti da ukoliko ih se ne uspije kontaktirati, niti jednom od tri uzastopna poziva koja će im se uputiti u  navedenom razdoblju, njihov zahtjev ili dio zahtjeva neće se moći odobriti.

Rokovi za preostale mjere su:

Edukacija senzorskih analitičara 31. svibnja 2017.
Mjera potpore (laboratorijima) za analizu pčelinjih proizvoda 15. srpnja 2017.
Obnavljanje pčelinjeg fonda 31. srpnja 2017.

 

Izvor: www.apprrr.hr

You may also like...