Održana 22. Oriovačka fišijada

U subotu 4. srpnja 2020. bogat zabavni i gastro sadržaj zabilježen je u Općini Oriovac. Brojni posjetitelji u velikom su broju ispunili park u centru Oriovca. Njihovu su pažnju zaokupili majstori fiša 22. Oriovačke fišijade, manifestacije s najdužom tradicijom u Županiji. Ukupno 45 natjecatelja iz cijele Slavonije i Baranje, odlučilo je sučeliti svoje recepte ovog tradicionalnog slavonskog jela. Interes na ovoj manifestaciji pokazalo je i društvo iz Njemačke predvođeni g. Mirsadom Dinalićem koji korisiti svaku priliku uživati u događanjima ovoga kraja.

Za organizaciju ove fišijade zaslužna je ŠRU “Šaran” kao i Općina Oriovac koja svake godine svojim sponzorstvom nosi veći financijski teret. Fiš po fiš, komisija je redom analizirala, a detalji presudili te su se tako ove godine u vrhu našli Kristijan Katušić iz Babine Grede s osvojenim trećim mjestom, Ivica Pandurević iz Velike Kopanice na drugom mjestu i Jozo Kitanović iz Velike Kopanice čiji je fiš proglašen najboljim fišem ovogodišnje Fišijade. Za brojne nagrade pobrinuli su se i brojni drugi sponzori od kojih valja istaći “Šafran”, “Pavić Plast”, “Rekord-tim”, “Oriomatrix”, Tapetariju “Cedrus”, “Oriolik” i Opg “Vučković”, dok su zabavni dio večeri odradili dečki iz tamburaškog sastava “Lengeri”.

S obzirom na pandemiju korona virusa članovi ŠRU “Šaran” zaslužuju svaku pohvalu za uspješno organiziranje manifestacije i provođenje svih epidemiološkim mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite.

Izvor: oriovac.hr

You may also like...