• 035/221-535
  • Stjepana Radića 117, Brodski Stupnik, Croatia
  • info@lag-posavina.hr

Održana Uvodna konferencija i predstavljanje projekta OPGenije

 

 

21.09.2018. održana je uvodna konferencija u Starcima, Staro Petrovo Selo na imanju „Dumenčić“ na kojoj je predstavljen projekt OPGenije.

Na uvodnoj konferenciji predstavljeni su ciljevi projekta, iz kojeg je fonda financiran projekt i u kojem iznosu. Projekt je financiran iz Europskog fonda, Operativnog Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.” u iznosu od 1.489.366,47 kuna. Provedba će trajati 24 mjeseca.

Kroz projekt će se educirati 30 dugotrajno nezaposlenih osoba koje će proći program obrazovanja Opći poljoprivredni tehničar / Agroturistički tehničar i edukacije Digitalni marketing i Poslovni plan za poljoprivrednike.

O korisnostima ovog projekta govorili su: načelnik općine Cernik ujedno i predsjednik LAG-a Zapadna Slavonija Vitomir Žakić, u ime LAG-a Posavina Goran Jelinić, u ime LAG-a „Slavonska ravnica“ Josip Glavačević, u ime LAG-a „Zeleni trokut“ Igor Matek. Projekt je predstavila voditeljica projekta Divna Žakić. 

Predstavljanje projekta OPGenije održano je i u Brodskom Stupniku, u hotelu Stupnički dvori, 25.09.2018. Projekt je predstavila administratorica projekta Suzana Lesan ispred LAG-a Posavina.