Općina Brodski Stupnik: Iz prve ruke do odgovora kako se obrazuju mladi u Americi

Predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Diana Matijaš-Vengar, Besim Halilović, Radovan Alaupović i Tina Mašić tijekom svog posjeta Brodsko-posavskoj županiji susreli su s predstavnicima Udruge za mlade “Stup”, LAG-a Posavina i načelnikom Općine Brodski Stupnik.

Veleposlanstvo SAD-a nedavno je pokrenulo inicijativu pod imenom „MeetUS”, čiji je cilj oformiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj te jačanju suradnje s lokalnim predstavnicima svih sektora društva.

Cilj inicijative je ojačati i zadržati dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu u cijeloj Hrvatskoj te da se djelatnici Veleposlanstva predstave, upoznaju s lokalnim potrebama i pronađu načine za suradnju.

Goste je zanimalo kako i na koji način rade i djeluju udruge na području Općine Brodski Stupnik, sa kojim se izazovima susreću mladi te koja su njihova razmišljanja i očekivanja.

Mladi su iz prve ruke dobili odgovore kako se obrazuju mladi u Americi, na koji način sudjeluju u svojim lokalnim zajednicama te niz drugih informacija.

Na kraju su gosti istaknuli kako ovo neće biti posljednji posjet predstavnika američkog veleposlanstva Općini te su pozvali prisutne predstavnike da im se slobodno jave sa svojim idejama i projektnim prijedlozima.

Izvor: sbplus.hr

You may also like...