Općina Brodski Stupnik izdvojila najviše sredstava za razvoj poduzetništva

Najviše subvencija obrtnicima, trgovačkim društvima, kreditnim i ostalim financijskim institucijama izvan javnog sektora za 2016. godinu na području Brodsko- posavske županije izdvojila je općina Brodski Stupnik, 480.817 što je čak  9,71% subvencije u ukupnim rashodima i izadcima za 2016. godinu.

Portal Gradonačelnik.hr napravio je analizu subvencija poduzetnicima na nivou cijele Hrvatske i upoređujući rezultate i sama Brodsko- posavska županija svrstala se visoko na ljestvicu s 3.435.563 što je 2,59% u ukupnim rashodima i izdacima proračuna za 2016. godinu.

U velikoj mandatnoj analizi izdvajanja gradova za poduzetnike koju smo objavili uoči lokalnih izbora pokazalo se da su za poticaje poduzetnicima u razdoblju od 2013.-2015. najviše izdvajali mali i srednji gradovi, te da je samo pet gradova za ovu svrhu iz proračuna izdvojilo preko dva posto sredstava. Nakon što je Ministarstvo financija izašlo sa službenim podacima o izvršenju lokalnih proračuna za 2016. godinu, istražili smo kakva je situacija sa subvencijama poduzetnicima bila u prošloj godini, te ustanovili da se, gledajući generalno, nešto i popravila. Više od dva posto proračuna za subvencije poduzetnicima u prošloj je godini, tako, izdvojilo dvostruko više gradova – njih deset, a najviše je izdvojila Pula, jedini veliki grad u top deset onih koji su najviše pomogli svojim poduzetnicima, te jedini grad s izdvajanjem većim od tri posto, piše Gradonačelnik.hr

Izvor: www.ebrod.net

You may also like...