Općina Čaglin: Prvi puta imaju vlastiti prostor, a provode brojne aktivnosti za osobe treće životne dobi

Nakon što je buduća studentica solo pjevanja Martina Barišić otpjevala himnu, a njena kolegica maturantica požeške Gimnazije Antonija Pušek pročitala prigodan tekst o čaglinskom kraju na godišnjoj skupštini Matice umirovljenika općine Čaglin predsjednica Mara Šimić podnijela je izvješće o radu.

– Imali smo izlete u Krašić, Pleternicu uz svetkovinu Gospe od suza, te na Sovsko jezero, više druženja za Valentinovo, Dan starih osoba i na kraju godine, a posjećivali smo korisnike domova za stare osobe u Ljeskovici i Velikoj – kazala je Mara Šimić i dodala da su njihovi članovi sudjelovali na pjevačkim susretima umirovljenika ove županije. Matica ima oko stotinu članova. Po prvi puta umirovljenici su bili u vlastitom prostoru jer su od Podravske banke iznajmili prostoriju što će omogućiti proširenje aktivnosti Matice umirovljenika, a blagoslovio ga je čaglinski župnik Milan Klobučar.

Donijet je plan rada za ovu godinu koji predviđa nastavak ovakvog rada: izlete u Vukovar i Sovsko jezero, obilazak starijih članova, nastavak arda pjevačke i sportske sekcije, te njihove nastupe na županijskim susretima.

-Pozivam mlađe umirovljenike da se više uključe u ovakve udruge, a vaša Matica obzirom na veličinu općine okuplja zavidan broj članova – kazao je pohvalivši njihov rad Ivan Ronta, predsjednik Županijske Matice umirovljenika. Pohvalu predsjednici uputio je tajnik ove udruge Zvonko Fridrih istakavši njeno zalaganje i entuzijazam posebice kod iznalaženja prostora.

-Ovdje je vidljivo dobro gospodarenje skromnim sredstvima, mi smo do sada, a tako će biti i nadalje ovisno o mogućnostima davati potporu- poručio je načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović najavio je projekte koji će zaustaviti raseljavanje.

-Čestitam na angažiranju jer su vidljive brojne aktivnosti, a potpora vama može donijeti uštede na drugoj strani napr. kroz zdravstvo-istakao je Jakopović.

 

Izvor: pozega.eu

You may also like...