Općina Oriovac: Godišnji koncert KUD-a Graničar ponovo oduševio posjetitelje

Svake godine druga subota u mjesecu prosincu rezervirana je za Godišnji koncert KUD-a Graničar koji svoje sumještane u ovo predblagdansko vrijeme počasti svojim nastupom te im zorno prikažu što su to sve naučili i radili protekle godine.
Godišnji koncert održao se 09.12.2017 godine u Mjesnom domu s početkom u 19 sati.
Članovi su za svoju vjernu publiku pripremili bogat program. Za početak su se predstavili Slavonijom, odnosno onim što najbolje znaju i što žive, obučeni u prekrasne svečane nošnje.
Nakon toga uslijedio je kratki skeč našeg Filipa Beketića, te pozdravne riječi predsjednice KUD-a Danijele Vinković i zamjenice načelnika Željke Čorak koja je ujedno i predsjednica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin iz Oriovca, naših dragih prijatelja. Muška pjevačka skupina izvela nam je prekrasnu adventsku pjesmu Tihoj noći, zatim smo se uputili pjesmom i plesom kroz cijelu Hrvatsku.
Od Bunjevke, Međimurja, Like pa sve do Prigorja koje nam je ove godine bila nova koreografija koju smo postavili uz pomoć koreografa gosp. Ratka Poznić.
Uz velike folkloraše predstavili su se i naši najmlađi s plesovima Slavonije i izvedbom pjesme Oj pastiri čudo novo, a u goste su nam došle članice KUD-a Podvinje i to Ženska pjevačka skupina Bećaruše sa svojim “bećarskim” pjesmama.
Reakcija publike na izvedeni program bila je izvrsna, popraćena pljeskom i ovacijama, ali Lužanci ne čekaju dugo već pozivaju sve zainteresirane na 22. Lužansko čijalo perja koje će se održati 27.01.2018. godine.

 

Izvor: oriovac.hr

You may also like...