Potpredsjednik Vlade i ministar Tomislav Tolušić otvorio sajmove hrane i konferenciju o poljoprivrednoj politici

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je u četvrtak, 18.10.2018.g. na Zagrebačkom velesajmu Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka za  učenike prvih razreda, koji je organizirala Hrvatska poljoprivredna agencija u sklopu promocije domaćeg meda i domaćih proizvoda koji nose oznake kvalitete Hrana s hrvatskih farmi.

„Naš med je najbolji i najkvalitetniji. Naši pčelari zajedno su osmislili izgled nacionalne staklenke za hrvatski med i uskoro neće više biti zabune za potrošače. U prosincu krećemo s edukacijom o važnosti meda za sve prvašiće jer se dobre prehrambene navike uče od najranije dobi, a naša djeca zaslužuju samo najbolje. Osim voća, povrća i mlijeka i mliječnih proizvoda radimo i na povećanju zastupljenosti domaće ribe u školskim obrocima, a sada je na redu i med. Cijeni sve, jedi svoje.“

– izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić na Velesajmu.

Nakon Mednog doručka, ministar Tolušić je otvorio Sajmove hrane i zdravog življenja i Dane lova i ribolova na Zagrebačkom velesajmu te dvodnevnu međunarodnu konferenciju Budućnost Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije čiji je suorganizator Ministarstvo poljoprivrede. Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Europske komisije Josefine Loriz-Hofman, direktorica u Glavnoj upravi za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije te Michael Pilke, načelnik Odjela za Bugarsku, Hrvatsku, Poljsku i Sloveniju. Na konferenciji  se raspravljalo o provedbi Programa ruralnog razvoja i i smjernicama za buduće programsko razdoblje, ulozi i značaju OPG-ova u gospodarstvu, brendiranju domaćih proizvoda, a posebna panel rasprava održala se o pravnom okviru za zabranu nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Ministar Tolušić tom je prigodom još jednom poručio hrvatskim poljoprivrednicima da će europskog novca za izravna plaćanja i mjere ruralnog razvoja biti sasvim dovoljno i u novom programskom razdoblju te je zahvalio kolegama iz Europske komisije na dobroj suradnji i otvorenom dijalogu.

 

 

Izvor: www.msp.hr, 19.10.2018.g.

You may also like...