Proslavljen Dan općine Bebrina i Dan škole

Svečano je u petak bilo u općini Bebrina: proslavljen je dan te općine, a ujedno i Dan osnovne škole Antun Matija Reljković. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća prezentirani su projekti realizirani u prošloj godini. Učenici i nastavnici pripremili su prigodan zabavno edukativni program u prigodi dana škole.

Uređenje nerazvrstanih cesta, izgradnja pješačkih staza, izgradnja komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni, energetska obnova mjesnih domova – samo je dio značajnih  ulaganja u općini Bebrina. Pohvalio se njima bebrinski načelnik Stjepan Jakić na svečanoj sjednici općinskog Vijeća u prigodi dana ove općine. Asfaltiranje 7 kilometara duge ceste od Bebrine do Slavonskog Kobaša svakako je jedan od najvećih projekata planiranih za ovu godinu. Težak je 7 milijuna kuna, ide na natječaj za financiranje iz Programa ruralnog razvoja. U općinskoj Gospodarskoj zoni planiran je 12 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje komunalne infrastrukture.

Predsjednik općinskog vijeća Mijo Belegić izrazio je zadovoljstvo realiziranim aktivnostima. Istaknuo je znatno veća ulaganja Općine u razvoj školstva, predškolskog odgoja djece,  sport, socijalni program i komunalnu infastrukturu. Na svečanosti nije izostala posebna zahvalnost  načeniku Stjepanu Jakiću na nemjerljivom doprinosu tijekom proteklih 12 godina vođenja Općine Bebrina. Načelniku Jakiću zahvalila je i državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva Dunja Magaš. Uručila mu je i poseban dar: Odluku ministra o financiranju izgradnje ceste.

U sklopu svečanog programa proslave Dana općine Bebrina i dana škole, odana je i počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca pred spomen obilježje ispred općinske zgrade, a služena je i sveta misa u župnoj crkvi svete Marije Magdalene.

 

Izvor: brodportal.hr

You may also like...