• 035/221-535
  • Stjepana Radića 117, Brodski Stupnik, Croatia
  • info@lag-posavina.hr

Slavonske poduzetnice u pohodu na znanje istarskih kolegica u sklopu projekta Ženska perspektiva

Udruga za razvoj poduzetništva “Perspektiva” provodi projekt za razvoj poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih hrvatskih županija Hrvatskoj – Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije. Namijenjen je ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu, nastojeći na taj način očuvati hrvatsku gastronomsku tradiciju i kulturnu baštinu. Projekt financira The Coca-Cola Foundation. 

LAG Posavina sudjeluje kao partner u provedbi projekta „Ženska perspektiva“ koji je namijenjen ženama poduzetnicama u nerazvijenim područjima Republike Hrvatske i koji se provodi u 2018. i 2019. godini.

U sklopu projekta „Ženska perspektiva“ 65 slavonskih poduzetnica iz sedam manje razvijenih županija na trodnevnom se putovanju u Istri upoznalo s radom istarskih poduzetnica uspješno udruženih u udrugu BPW Pula od kojih su saznale kako na tržištu povećati prodaju svojih proizvoda. U Buzetu, Pazinu, Umagu, Vodnjanu, Peroju i Puli učile su o razvoju i širenju svoje ponude te plasmanu proizvoda na tržište, prijenosu znanja i vođenju obiteljskog gospodarstva, umrežavanju s drugim poduzetnicama te očuvanju hrvatske gastronomske tradicije i kulturne baštine u nekoliko područja – cvjećarstvo, slastičarstvo, maslinarstvo, aromaterapija i prirodna kozmetika, proizvodnja mliječnih proizvoda i ugostiteljstvo.

 

Objava: 08.11.2018.g.