Svečano je obilježena 85. obljetnica sibinjskih žrtava, Dana Općine Sibinj te Dana Osnovne škole „Sibinjskih žrtava”

Jučerašnje je obilježavanje počelo okupljanjem gostiju u mjesnoj sibinjskoj školi, a nastavljeno je polaganjem vijenaca na spomeniku „Sibinjskih žrtava” te na spomeniku poginulih hrvatskih branitelja u Sibinju.

Uslijedilo je potom okupljanje u molitvi na svetoj misi zadušnici u crkvi svetog Ivana Krstitelja u Sibinju, nakon čega je održana svečana sjednica Općinskog Vijeća.

„Svatko tko prolazi kroz općinu Sibinj i sva općinska naselja vidi šta se tu i koliko se radi. Od javne rasvjete, cesta, staza, komunalne infrastrukture. Naša škola je energetski obnovljena. U protekloj godini gotovo 30 milijuna kuna uloženo je u općinu Sibinj. Na tu činjenicu izuzetno smo ponosni, ali, naravno istim korakom smo zakoračili i u 2020. godinu, tako da planiramo realizirati veliki broj novih projekata”. – kazao je načelnik Josip Pavić istaknuvši neke od najvažnijih projekata poput izgradnje Vatrogasnog doma, uređenja kongresne sale, nogometnog igrališta, ali i nastavka ulaganja u komunalnu infrastrukturu, izgradnju cesta i javnu rasvjetu.

U današnjoj prigodi, svim stanovnicima Sibinja njihov dan, u ime predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednika Vlade RH i Brodsko-posavske županije, čestitao je župan Danijel Marušić. “Sjećamo se danas sibinjskih žrtava, što je na određeni način bilo buđenje hrvatske nacionalne svijesti i težnje hrvatskog čovjeka ka slobodi. Nakon toliko godina, ponovno su hrvatski sinovi pali za slobodu devedesetih godina i sve te žrtve, iako su vremenski odmaknute, znače jednako. Ono što je bitno je da se sjećamo svih onih koji su dali svoje živote za našu slobodu. Danas se odvijaju neke nove “borbe”, borbe za radna mjesta i za bolji život i ja se zahvaljujem načelniku Općine Sibinj na svim realiziranim projektima, jer vidimo da je općina Sibinj jedno veliko gradilište, a svi realizirani projekti pridonose boljitku življenja u ovome kraju. – kazao je župan Marušić u današnjoj svečanoj prigodi. U ime Grada Slavonskog Broda svečanosti obilježavanja 85. obljetnice Sibinjskih žrtava i Dana općine Sibinj prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

– Danas obilježavamo 85.obljetnicu sibinjskih žrtava… slavimo i Dan naše općine i škole… ali danas je još jedan važan dan za sve nas. Naime, danas naša mlada sumještanka Martina koja boluje od leukemija ima vrlo važnu operaciju presađivanja koštane srži koja bi joj mogla omogućiti normalan život. Molimo svi zajedno da operacija prođe u najboljem redu i da nam nagodinu Martina opet pjeva na danu Općine. – obratio se svojim mještanima jutros, prije službenog početka današnjeg programa, načelnik Općine Sibinj, Josip Pavić.

Bogati program koji je počeo u subotu, humanitarnim koncertom Opće opasnosti te je nastavljen u nedjelju poznatim polumaratonom „Putevima sibinjskih žrtava”, kraju je priveden jučer, dječjom priredbom u školskoj dvorani.

Izvor: sbplus.hr

You may also like...