Tradicionalno i ove godine Dan zahvalnosti za plodove zemlje u čaglinskoj osnovnoj školi

Dan zahvalnosti za plodove zemlje – Dan kruha tradicionalno su obilježili i ove godine učenici čaglinske osnovne škole. U toj prigodi učenici su imali radionicu na kojoj su ugostili volonterke iz nekoliko europskih država koje borave u Eko-centru Latinovac. Čaglinska škola već dugo godina surađuje s Eko-centrom Latinovac i zahvaljujući agilnoj i svestranoj voditeljici Danijeli Beretin, ta suradnja iznijedri puno korisnih edukativnih radionica i novih saznanja kako za učenike, tako i za volontere.

-Kroz ovu radionicu učenici su komparirali dvojezične nazive namirnica i kuhinjskog pribora. na hrvatskom i engleskom jeziku, što je bilo izuzetno zanimljivo i gošćama i učenicima. Učenici viših razreda gledali su dva dokumentarna filma. Jedan je govorio o problemu siromaštva i nejednakosti u svijetu, a drugi o Marijinim obrocima. Učenici su vrlo pažljivo gledali film, a bilo je i emotivnih reakcija na viđeno – ističe pedagoginja čaglinske škole prof. Ljiljana Đurđević.

U sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti upriličen je i kraći kulturno-umjetnički program koji su vodile Maja Stanković i Petra Vojak. Uvodni pozdrav imao je vjeroučitelj Krunoslav Pečur koji je nadahnuto govorio o kruhu, njegovom značenju i podsjetio koliko se dnevno, nažalost, kruha i ostalih pekarskih proizvoda baca, a na drugoj strani ima potrebitih kojima je on često i nedostižan.

Učiteljice Ivana Razumović, Gordana Ereiz, Marija Kiralj, učitelj Emir Džaferović i pedagoginja Ljiljana Đurđević uvježbale su s učenicima recitacije i pjesme koje su oni nadahnuto krasnoslovili i otpjevali.

-Za postavljanje i ukrašavanje stolova u holu škole zadužene su bile učiteljice Ana Legac i Anita Vidaković, dok su učiteljice Željka Peić i Gordana Ereiz radovima učenika, članova kreativne skupine i literarno-recitatorske skupine prelijepo uredile školski hodnik – dodaje pedagoginja Đurđević ističući kako su nakon blagoslova kruha, koji je obavio vlč. Milan Klobučar, župnik crkve Sv. Alojzija Gonzage u Čaglinu i zajedničke molitve, nazočni pozvani blagovati pekarske proizvode.

Učenici su u drugom dijelu programa imali priliku u školsko-sportskoj dvorani pogledati lutkarsku predstavu Gradskog kazališta Požega. Poučna i zabavna predstava  „U potrazi za dijamantnom suzom“  izmamila je puno smijeha i tako smo uz ozarena dječja lica ovogodišnji Dan kruha uspješno priveli kraju.

Posebna zahvala je upućena vjeroučitelju Kruni Pečuru koji je izvrsno osmislio cijeli program i posložio pripremljene točke, a zahvalnost je upućena roditeljima i bakama učenika koji su ispekli različite pekarske slastice te gospođama Ružici Pejakušić i Vesni Josipović koje su posudile domaće šlingane stolnjake kojima su bili ukrašeni stolovi.

Izvor: pozega.eu

You may also like...