U Lužanima održano tradicionalno 21. ‘Čijalo perja’

Svake godine mještani sela Lužana željno iščekuju zadnju subotu u mjesecu siječnju jer znaju da će im članovi KUD-a prirediti zanimljiv i šaljiv igrokaz te večer punu pjesme, plesa, smijeha, veselja i zabave.
Čijalo perja održalo se 28. siječnja 2017. godine u mjesnom domu s početkom u 19 sati. Članovi društva za mnogobrojnu publiku priredili su humorističan igrokaz koji je postao poput jedne male serije jer svake se godine on nastavlja na prethodnu i prikazuje situacije u kojima su se glavni glumci našli. U igrokaz su uklopljeni i nastupi gostujućih KUD-ova. Ove je godine publika bila počašćena nastupima četiri KUD-a, a to su KUD „Tomislav“ iz Sibinja, pjevačka skupina KUD-a „Šokadija“ iz Šumeća, KUD „Tamburica“ iz Vinkovaca te HKD „Lisinski“ iz Našica. Nakon programa, do ranih jutarnjih sati, zabavu je nastavio glazbeni sastav Lucky band iz Đakova.
Publika je bila jako zadovoljna ponuđenim programom te je sve počastila velikim pljeskom. Ovu već tradicionalnu manifestaciju su popratili brojni mediji te čelni ljudi Općine, načelnik Antun Pavetić i njegov zamjenik Jadranko Mličević, te predstavnica Brodsko-posavske županije, Klara Šćuka. Na kraju večeri moglo se zaključiti da Slavonija i tradicija neće izumrijeti jer još uvijek ima onih koji su ostali i koji se i dalje bore za svoje običaje kako ih ne bi prepustiti zaboravu.

 

Izvor: oriovac.hr

You may also like...