U Novoj Gradiški održane 20. Poljoprivredno-poduzetničke ideje na kojoj je sudjelovala i LAG Posavina

Dvadesete jubilarne po redu Poljoprivredno-poduzetničke ideje održane su protekli vikend u Društvenom domu u Novoj Gradiški. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je je Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori su: Brodsko-posavska županija u suradnji s gradom Nova Gradiška, Savjetodavnom službom, LAG-om “Zapadna Slavonija”, Županijskom gospodarskom komorom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom,  CTR-om, srednjim školama, Turističkim zajednicama Brodsko posavske županije i grada Nova Gradiška, te Udruženjem obrtnika. Na manifestaciji je sudjelovala i LAG Posavina.

Svečanosti otvorenja nazočili su državna tajnica u ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Dunja Magaš, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Dragan Jelić, župan Danijel Marušić, gradonačelnik Vinko Grgić i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, predstavnici institucija te lokalne i regionalne samouprave, te neizostavni poljoprivrednici i izlagači kojih je ove godine 51.

Tijekom otvorenja, prigodnim govorom obratili su se gradonačelnik Vinko Grgić, župan Danijel Marušić, a samu manifestaciju svečano je otvorila državna tajnica  Dunja Magaš.

Tijekom dva dana održavanja u petak 19. i subotu 20. siječnja posjetitelji su obišli štandove izlagača koji su se predstavili brojnim domaćim proizvodima i rukotvorinama. Uz mogućnost upoznavanja s ponudom i proizvodima brojnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Hrvatske, najsuvremenijim poljoprivrednim strojevima i opremom, kao i nizom noviteta iz struke i ovogodišnje Poljoprivredno-poduzetničke ideje ponudile su i priliku za dvodnevnom edukacijom, potrebnom suvremenim poljoprivrednicima zbog koje nerijetko još uvijek nismo dovoljno konkurentni na europskim i svjetskim tržištima.

sdr

sdr

sdr

cof

sdr

You may also like...