U Oriovcu održane jubilarne 15. ‘Oriovačke žetvene svečanosti’

Brojna kulturno umjetnička društva predstavila su posjetiteljima u oriovačkom parku bogat tradicijski program običaja vezanih uz žetve, a sve je počelo u prijepodnevnim satima svečanom misom u župnoj crkvi sv. Emerika, te nastavljeno svečanom povorkom KUD-ova kroz Oriovac.

“Županija pomaže sve ono što ima za zadatak čuvati tradiciju i kulturu područja. Jer nije ovo samo pjesma i ples, ovo je i istinsko i pravo domoljublje. Jer ako znamo koji su nam korijeni, ako znamo što je naše, onda ćemo uvijek poštivati tuđe, onda nikad nećemo zaboraviti odakle smo i šta trebamo slijediti”, rekla je županijska pročelnica za zdravstvo Klara Šćuka te naglasila da ova manifestacija ima posebnu vrijednost.

Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac je ponosan na ovu manifestaciju.

“Prekrasno, 15 godina nije malo. KUD ne posustaje, vrlo aktivno radi, tu su naši prijatelji iz cijele Slavonije, pa i iz Vojvodine. Kiša je malo pokvarila početak smotre, ali ipak je sve u potpunosti uspjelo.”

“Ovo je doista bio praznik za oči i za uši, sva su društva pokazala svoj maksimum, prekrasnih 11 društava, sretni smo i što nas je vrijeme poslužilo i da smo ovu jubilarnu manifestaciju mogli održati vani na otvorenom”, kaže Željka Čorak, predsjednica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin i predsjednica LAG-a Posavina.

U večernjem programu za dobru zabavu i ove je godine bio zadužen TS “Rubato”, a gosti su uživali i u bogatoj i raznovrsnoj ponudi ribljih specijaliteta i vrhunskih oriovačkih vina.

 

Izvor: brodportal.hr

You may also like...