U razdoblju od 18. do 23. svibnja 2015. godine održana manifestacija Hrvatska volontira

U razdoblju od 18. do 23. svibnja 2015. godine održana je manifestacija Hrvatska volontira u kojoj od 2011. godine se okupljaju građani i organizacije kako bi promovirali i razvijali volonterstvo u Hrvatskoj.

Lokalna akcijska grupa Posavina u sklopu manifestacije Hrvatska volontira u  Brodskom Stupniku uspješno je provela  Volonterske aktivnosti: provedena akcija uređenja i preseljenja mjesne knjižnice na novu lokaciju, dok je prostor u kojemu je bila knjižnica prenamijenjena u novi ured LAG-a Posavine zbog povećanja broja zaposlenika.

Hrvatska volontira 2015. okupila je 158 organizatora volontiranja koji su u oko 60 gradova proveli 237 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 3.196 volontera poklonilo je 13.751 volonterskih sati svojim zajednicama. Ukupan broj volontera i organizacija je znatno veći, ali je provedba mnogobrojnih aktivnosti planiranih za provedbu na otvorenom odgođena za lipanj zbog kiše koja je neprestano padala.

Fokus ovogodišnje manifestacije bio je podsjetiti na vrijednosti volontiranja i dobrobit koje ono donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini.

Od ponedjeljka do subote, građani diljem Hrvatske su u sklopu manifestacije trenirali svoje srce na različite načine – volontiranjem na akcijama uređenja okoliša, radionicama na temu volontiranja, kulinarstva, ekologije i izrade ukrasnih predmeta, na aktivnostima promoviranja zdravog načina života te volontiranjem na sajmovima i različitim akcijama solidarnosti.

Detaljan izvještaj o svim održanim aktivnostima diljem Hrvatske popraćen s mnoštvom fotografija te finalni podaci o uspješnosti manifestacije nalaze se na sljedećem linku: http://www.vcz.hr/userfiles/HV2015_izvjestaj_final.pdf

Kako je to izgledalo ove godine možete pogledati u kratkom dokumentarnom filmu koji prati održavanje manifestacije:

You may also like...