U subotu u Sibinju održana do sada najuspješnija fišijada

U subotu je u Sibinju po treći puta održana fišijada. Dvije tisuće posjetitelja i njihovih gostiju u organizaciji ŠRU Petnja i NK Mladost, pod pokroviteljstvom općine Sibinj okupilo se u središtu Sibinja i uživalo u fišu, oko tisuću pola šarana, soma, salate od krumpira….

Pobjednik ovogodišnje fišijade je Danijel Boranić iz Oriovca! U konkurenciji 34 ekipe, za koje organizator osigurao dio ribe za fiš, nije lako bilo spraviti fiš paprikaš koji će imati ‘ono nešto’ i odnijeti prvo mjesto. No, Danijelu je to uspjelo, a dodatni ‘začini’ uz one kulinarske su, kako je i sam rekao, ljubav prema kuhanju fiša i ribi, kao i činjenica da ima puno ‘utakmica’ u spravljanju ove gastronomske slavonske delicije.

„Nadamo se da će ovogodišnja fišijada oboriti rekorde. Očekujemo mnoštvo ljudi. Iza mene možete vidjeti vrijedne ribiče iz UŠR Petnja, koji su pripremili uistinu bogat meni. Peče se oko 1000 pola šarana, ima i potkova soma i šarana sa krumpir salatom. Za roštilj se pobrinuo NK Mladost Sibinj. Ima uistinu i za okrijepu i za popiti i nadamo se kako će ova 3. Fišijada biti najuspješnija fišijada do sada. Nadamo se kako će nas i vrijeme poslužiti. Ovogodišnji natjecatelji su iz cijele županije; Bebrine, Kaniže, Velike Kopanice, Okučana, Nove Gradiške, Strizivojne. Svake godine se trudimo biti što bolji i bolji, tako smo i ove godine ugostili Bosutske bećare, jer je i sama tamburica idealna za ovu manifestaciju. Osim njih, predstaviti će nam se i naši KUD- ovci iz KUD Slavonija. Zahvaljujući našoj UŠR Petnja, koji su i sami začetnici ove manifestacije, Sibinj može pokazati sva svoja dobra koja posjeduje kao općina. Uskoro krećemo i u osnivanje Turističke zajednice Općine Sibinj. Za koji dan nas očekuje i tradicionalna Kukuruzijada, točnije 5. kolovoza. Zatim, 12. kolovoza naš KUD Tomislav organizira smotru folklora, gdje će nastupiti 10-tak Kulturno umjetničkih društava. Na koncu ljeta, održati će se 4. Županijsko natjecanje u kuhanju čobanca. Svim ovim manifestacijama smo se upisali u gastro ponudu naše županije.“, rekao nam je načelnik Općine Sibinj, Josip Pavić.

 

Izvor: vas-portal.com

You may also like...