U Živikama održana radionica „Mogućnosti otvaranja i razvoja malih kampova na kontinentu 2017“

U utorak 26. rujna s početkom u 15 sati na Turističkom obiteljskom gospodarstvu “Kereković” u Živikama održana je radionica „Mogućnosti otvaranja i razvoja malih kampova na kontinentu 2017“. Organizatori radionice su bili LAG Posavina i Općina Oriovac u suradnji sa Kamperskim udruženjem Hrvatske (KUH).

Predstavnici KUH-a su svim sudionicima radionice predstavili sve potrebne zakonske regulative, pravilnike, propise i uredbe za pokretanje kamping turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Također, prezentirani su svi elementi financijske strukture takvog ulaganja i održivost istog. U našem kontinentalnom dijelu Hrvatske postoje velike mogućnosti za takav oblik obavljanja turističke djelatnosti jer se nalazimo na izrazito tranzitnom mjestu, kroz koji prolazi veliki broj turista iz okolnih zemalja. Kroz primjere dobre prakse svi sudionici su dobili uvid u različitost kamperskih usluga i njihovu ponudu prema gostima.

Inače, KUH kao udruženje pokriva 92% domaćeg tržišta, a aktivno sudjeluju u kreiranju i donošenju zakona i propisa od strane Ministarstva turizma. Svi pokazatelji govore o rastućem trendu takvog oblika turizma, koji prema broju gostiju premašuje i hotelske kapacitete, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

You may also like...