Vinobus posjetio oriovačke vinogradare povodom blagdana sv. Vinka

Okupljanjem članova Udruge vinograda i voćara općine Oriovac i ostalih vinogradara iz okolnih krajeva, 21. siječnja 2017. u oriovačkom je brdu oko kapelice sv. Vinka započelo obilježavanje blagdana sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vina. Blagoslov vinograda predvodio je lokalni župnik vlč. Zdravko Radoš. Za Oriovčane je ovo dakako veliki dan jer je bavljenje vinogradarstvom, što profesionalno što iz hobija, u ovom kraju svake godine u porastu. Događaj su došli podržati načelnik Općine, Antun Pavetić, i predsjednica Vijeća mjesnog odbora Oriovac, Željka Čorak. Iznimno niske temperature ove godine i obilje snijega stvorilo je pravu zimsku idilu, a kuhano je vino bilo nezaobilazni specijalitet.
Od prisutnih gostiju posebno mjesto pripadalo je župniku župe Lužani, Antun Capanu, koji je dugogodišnji član Udruge vinogradara i voćara i od ove godine umirovljeni svećenik.
Ovo je druženje bilo samo kratki uvod za događaje koji su slijedili. Vrhunac svih događanja bilo je druženje u Vinskoj kući vinogradara i voćara gdje je u posljepodnevnim satima svratio i Vinobus radio Slavonije s mnoštvom ljubitelja dobrog vina.
To je jedanaesti po redu vinobus koji svake godine obilazi udarne vinogradarske destiancije Brodsko-posavske županije s ciljem promoviranja vinogradarstva i vinarstva te poticanja suradnje i druženja među udrugama. Goste je pozdravio sam načelnik Pavetić i tajnik Udruge vinogradara i voćara, Ivo Bogunović. Nakon kratke okrijepe uz grah s kobasicom i dobro vino, Vinobus se uputio u susjedni Brodski Stupnik.

 

Izvor: oriovac.hr

You may also like...