Vinska omotnica – u tijeku 4. natječaj za promidžbu na tržištima trećih zemalja

Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske Vinske omotnice.

Cilj ove mjere je povećanje izvoza na tržišta trećih zemalja za 25%. Korisnici mjere su proizvođači vina (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna, te udruge proizvođača vina i zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina). Ukupna visina raspoloživih sredstava potpore u mjeri promidžba na tržištima trećih zemalja u 2014. godini iznosi 1 milijun eura. Razina potpore iznosi do 80% od ukupno prihvatljivih troškova, unutar čega se udio od 50% prihvatljivih troškova odnosi na sredstva EU, a udio od 30% od ukupnih prihvatljivih troškova na sredstva državne potpore proračuna RH. Najviši iznos ukupnih prihvatljivih troškova po projektu je EUR 200.000.

Tekst 4. javnog natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2015. godini (NN 118/14) možete pročitati na linku http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/2654870.html

Izvor: apprrr.hr

You may also like...