VZO Oriovac u 2018. godini

Proteklih je dana Vatrogasna zajednica općine Oriovac okupila svoje pripadnike vatrogasnih postrojbi i načinila jednu zajedničku fotografiju koja govori puno o kvaliteti, obučenosti i opremljenosti naših vatogasnih društava. Rezultat je to odgovornih i marljivih članova i dobre suradnje s Općinom Oriovac koja je prepoznala potrebe ove velike općine i investiranjem u noviji vozni park osigurala bolju sigurnost mještana svih sela s područja općine, a vatrogasce stavila u ravnopravnii položaj s vatrenim stihijama i drugim elementarnim nepogodama.

Vatrogasna zajednica općine Oriovac broji 39 operativnih vatrogasaca i to DVD Oriovac 22 člana, DVD Slavonski Kobaš 10 i DVD Lužani 7 članova.
Po zakonu o vatrogastvu, po procjeni ugroženosti od požara i po planu zaštite od požara Općine Oriovac, svi operativni vatrogasci su stručno osposobljeni, posjeduju valjano liječničko uvjerenje te su osigurani u slučaju nezgode pri vatrogasnim intervencijama.

Vozni park VZO Oriovac se sastoji od više vozila za različite namjene.
DVD Oriovac raspolaže jednim navalnim vozilom, autocisternom i kombi vozilom.
DVD Lužani ima jedno vozilo za gašenje šumskih požara i kombi vozilo.
DVD Slavonski Kobaš ima kombinirano vatrogasno vozilo, vozilo za gašenje šumskih požara (pick up) i jedno kombi vozilo.
DVD Živike – Pričac raspolaže traktorskom cisternom.

Do 10. 12. 1018. na području VZO-e Oriovac bilo je ukupno 30 intervencija.
DVD Oriovac je imao 2 požara, 3 tehničke intervencije u prometu, 1 tehničku intervenciju spašavanja s visine te 6 ostalih tehničkih intervencija.
DVD Lužani imali su 4 požara i 8 tehničkih intervencija, dok je DVD Slavonski Kobaš imao je 5 požara i 8 tehničkih intervencija.

Sva društva su sudjelovala na županijskom vatrogasnom natjecanju za djecu i mladež gdje je DVD Lužani osvojio 1. mjesto za djecu od 6 do 12 godina.

VZO Oriovac ovom prilikom moli građane da budu pažljivi prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvima za vrijeme nadolazećih blagdana te da budu pažljivi u rukovanju strujom pri postavljanju svijetlećih i ostlih ukrasa.
U slučaju požara zvati 112.

You may also like...