• 035/221-535
  • Stjepana Radića 52, Brodski Stupnik, Croatia
  • info@lag-posavina.hr

Završena energetska obnova zgrade dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“

Proteklih smo mjeseci dosta pisali o energetskoj obnovi zgrade Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“. Priča oko obnove vrtića dobila je svoj završetak, te mališani i tete rad počinju u novouređenom prostoru.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 704.780,35 kuna.
Vrijednost odobrenih bespovratnih sredstava u iznosu od 442.188,53 kuna, odnosno 62,74 % osigurali su Ministarstvo graditeljstvo i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u okviru natječaja koji se sufinancira iz Europske unije – Europskog fonda za regionalni razvoj.
Općina Oriovac je prijavom na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurala ostatak iznosa od 206.544,04 kuna, čime je zatvoren financijski udio općine. Zahvaljujući odličnoj suradnji svih dionika: općine Oriovaobnova vrtic 1c kao investitora, Građevinara Oriovac kao izvođača radova, tvrtke Soling i direktora Ante Marinića kao nadzornog inženjera, radovi su protekli u najboljem redu, na radost i veselje korisnika vrtića.
Energetski obnovljena zgrada vrtića koja je obnovljena uz sufinanciranje iz EU fondova, može služiti kao primjer dobre prakse te promocije energetske učinkovitosti i uvođenja obnovljenih izvora energije. Ljepši izgled zgrade Dječjeg vrtića znatno utječe na zaštitu i unapređenje kvalitete okoliša, a nadamo se da će ovih dana vrtić  dobiti i potvrdu statusa „Eko vrtića“ kao nositelja Zelene zastave.

Hvala svima na sudjelovanju u realizaciji ovog projekta.

Izvor: oriovac.hr