Završena je prva faza projekta “Energetska obnova sportskog objekta u Brodskom Stupniku”

Završena je prva faza projekta “Energetska obnova sportskog objekta u Brodskom Stupniku” kojeg provodi Općina Brodski Stupnik uz sufinanciranje Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014-2020.
Ukupna vrijednost projekta je 612.944,38 kn, a u prvoj fazi su vanjski zidovi obloženi toplinskom izolacijom, izolirana je stropna i na manjem dijelu krovna konstrukcija te je zamijenit dio vanjske stolarije.
Slijedi instaliranje centralnog grijanja koristeći kotao na drveni pelet te postavljanje instalacija za hlađenje prostorija koje se planirana pomoću rashladnih agregata za hlađenje.
Priprema tople vode će se osigurati pomoću solarnih kolektora koji će biti smješteni na južnoj strani krova kotlovnice, a u kotlovnici će se postaviti dva solarna spremnika kapaciteta 500 litara.
Postojeći sustav rasvjete u objektu koji je izveden kombinacijom fluorescentne rasvjete starije generacije će se zamijeniti s odgovarajućim LED cijevima i LED žaruljama.

Možda vam se svidi