Radom za zajednicu i sebe!

Lokalna akcijska grupa Posavina provela je projekt ”Radom za zajednicu i sebe!” koji je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja ”Zaželi” – program zapošljavanja žena.

Partneri na projektu bili su HZZ, Područni ured SB, Centar za socijalnu skrb SB, Općina Brodski Stupnik, Općina Nova Kapela i Općina Oriovac.

Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a posredničko tijelo razine 2 HZZ, Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU.

Projektom je ostvaren cilj: nezaposlenim ženama omogućeno je zapošljavanje u lokalnoj zajednici, te unaprijeđena su njihova znanja i vještine za potrebe tržišta rada, te im je na taj način dugoročno osigurana veća zapošljivost.

Ukupna vrijednost projekta bila je 8.380.865,77 kn, a iznos EU potpore je 100%. Provedba projekta trajala je 30 mjeseci, ciljana skupina bile su dugotrajno nezaposlene žene, a pružale su podršku korisnicima u lokalnoj zajednici. Među ostalim, 30 žena pohađalo je edukaciju za njegovateljicu kroz koju su unaprijedile svoja znanja i vještine sukladno potrebama tržišta rada te samim time su povećale svoju šansu za zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada. Projekt se provodio od 16. ožujka 2018. godine do 16. rujna 2020. godine, ukupno su zaposlene 74 žene te su projektom obuhvaćena 554 krajnja korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.