Udruživanjem do jačanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača

Proveden je projekt suradnje „Udruživanjem do jačanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača“, kojeg je LAG Posavina kao Glavni partner provodio zajedno s LAG-om Slavonska Ravnica, Zapadna Slavonija i Zrinska gora – Turopolje.

Cilj projekta bilo je jačanje kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača u sektoru voćarstva i povrtlarstva kroz razmjenu znanja i iskustava, opremanje te promociju poljoprivrednih proizvoda u cilju povećanja samoodrživosti poljoprivrednih gospodarstava i malih gospodarstvenika na ruralnim područjima te poticanje njihovog udruživanja.

Tijekom 2020.g. odrađene su 2 informativno-edukativne radionice na kojima su sudjelovali lokalni proizvođači voća i povrća s ciljem informiranja i poticanja na zajedničko udruživanje.

Kao jedan od rezultata osnovana je udruga voćara i povrtlara sa sjedištem u Brodskom Stupniku, te se nadamo da će se što već broj voćara i povrtlara pridružiti i postati članom udruge kako bi svojim radom i djelovanjem u budućnosti pomogli u osnivanju proizvođačke organizacije voćara i povrtlara što nam je i cilj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.