Općina Brodski Stupnik uspješno prijavila i prošla na natječaju

Općina Brodski Stupnik uspješno prijavila i prošla na natječaju – Poziv za prijavu programa i projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2015. godinu koju je raspisalo Ministarstvo socijalne politike i mladih 15.svibnja 2015.g.

Danas su objavljeni privremeni rezultati na stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.

Naziv projekta: Sudjeluj, zaključuj, odlučuj! – prijavljen je na prioritetno područje B.3. Lokalni i regionalni programi za mlade.

Vrijednost projekta: 74.428,09 kn

Partneri na projektu:
LAG Posavina
Bebrinska udruga mladih, BUM
Kutljanska udruga mladih, KUM

Cilj projekta je kroz radionice i edukacije podići svijest mladih u svojoj lokalnoj zajednici. Kroz osnovanu udrugu za mlade i Savjet mladih ostvariti će se institucionalizirana suradnja mladih.

Kroz radionice i edukacije koje će se provesti s partnerima i vanjskim stručnim suradnicima, mladima će se prezentirati mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova kako kroz rad udruga tako i kroz razvoj poljoprivrednih gospodarstava. Kroz iskustva udruga mladih (partnera na projektu) upoznat ćemo mlade o radu i volontiranju u udrugama.

Mladi će se upoznati s društveno-političkim procesom i sustavom lokalne samouprave, koji će rezultirati poboljšanom zajedničkom suradnjom i napretkom u budućnosti. Organiziranjem kina na otvorenom i prikazivanjem dokumentarnih filmova za mlade edukativnog sadržaja potaknuti ćemo mlade na međusobno druženje i suradnju s ciljem razvijanja novih ideja kako bi unaprijedili kvalitetu života mladih s područja Općine, ali i susjednih općina.

Nadamo se uspješnoj suradnji sa Općinom Brodski Stupnik i udrugama mladih sa područja LAG-a Posavina, Bebrinskoj udruzi mladih i Kutljankoj udruzi mladih.

You may also like...