U sklopu projekta suradnje LAG-ova „Okusi tradicije“, LAG Posavina je organizirala i provela kulinarsku radionicu s ciljem edukacije i promocije bogate kulinarske baštine Slavonije.
Kulinarska radionica je u utorak, 26. srpnja održana u Ribarskoj kući u Brodskom Stupniku.
Projekt “Okusi tradicije” odobren je na Natječaju za provedbu Podmjere 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“.
Glavni partner projekta je LAG Zapadna Slavonija, a partneri su još LAG Posavina, LAG Zagorje-Sutla i LAG Međimurski doli i bregi.
Ukupna vrijednost projekta “Okusi tradicije” je 552.917,10 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
Ciljevi projekta su razvoj ruralnog turizma (selektivnih oblika turizma) i s njime povezanih djelatnosti, podizanje razine znanja o konceptu „Od polja do stola“ s naglaskom na mlade te jačanje svijesti o vrijednosti lokalne proizvodnje i kulinarske baštine kroz promociju kratkih lanaca opskrbe.