MALA OLIMPIJADA U PODCRKAVLJU

U subotu, 21. svibnja 2016. godine od 9 sati u Podcrkavlju na nogometnom igralištu u neposrednoj blizini nove zgrade područne osnovne škole “Blaž Tadijanović”, održati će se “Mala Olimpijada”.

Mala olimpijada održava se u sklopu novo-uspostavljenog modela pružanja socijalnih usluga (igraonice, odnosno provedbe kraćih odgojno obrazovnih programa), realiziranih kroz projekt Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu.

Na 6 lokacija na području LAG-a Posavina, opremljene i uspostavljene su igraonice za provedbu kraćih odgojno obrazovnih programa koje trenutno pohađa cca. 180 djece predškolske dobi (3-6 godina), a s ciljem povećanja ekonomske aktivnosti te lakšeg i kvalitetnijeg usklađivanja obiteljskih i poslovnih obveza roditelja.

Malom olimpijadom nastojat ćemo kod malenih sudionika razviti osjećaj zajedništva, tolerancije, suradnje, timskog rada i pružanja potpore.

Program Male olimpijade, osmislile su 3 novozaposlene odgojiteljice koje provode igraonice i projektni tim (CTR i partneri), a program uključuje sljedeće aktivnosti:

–          Otvaranje male olimpijade: Svečana povorka od 10 odgojnih skupina (7 skupina iz projekta i 3 gostujuće skupine iz udruge Leptir iz Donjih Andrijevaca), cca. 200 malenih natjecatelja.

Svečana povorka će biti popraćena himnom Male olimpijade (pjesma Kad se male ruke slože), nošenjem zastave prijateljstva, prozivkom i predstavljanjem skupina

–          Kratka najava događanja i obraćanje organizatora

–          Program natjecanja (igre za djecu (npr. Skakanje u vreći, poligoni – preskoči, provuci se i sl., igre s loptom…)

–          Predah i osvježenja u 11 sati

–          Nastavak natjecanja

–          Dodjela medalja za sudjelovanje svim natjecateljima i pehara odgojnim skupinama (oko 12 sati)

You may also like...