Mladi Kobašani pokrenuli projekt uređenja trga u svom mjestu

Hvalevrijedan projekt, za primjer svima kako mladi itekako mogu pokrenuti puno toga, pokrenuli su mladići i djevojke iz Kreativne udruge mladih „Limes“ iz Slavonskog Kobaša! Oni su naime, odlučili uzeti stvar u svoje ruke, pripremili idejni projekt uređenja Markova trga u svom mjestu i prijavili ga na program LokoVez, kojega su pokrenuli zaklade Slagalica iz Osijeka i Zamah iz Zagreba.

Kako nam je rekao predsjednik KUM Limes Josip Jagodar, njihov je projekt prošao na natječaju i odobren im je dio financijskih sredstava „Pravila natječaja su takva da Udruga mora prikupiti minimalno četiri tisuće kuna kako bismo od zaklada dobili još 9 i pol tisuća kuna za naš projekt. Taj iznos nije dovoljan za cjelokupnu rekonstrukciju Markova trga, ali ako prikupimo više donacija od mještana Slavonskog Kobaša, OPG-ova i drugih tvrtki, možemo zajedno realizirati uređenje našeg trga“, pojasnio nam je Josip Jagodar te izrazio nadu da će uspjeti prikupiti i više od 4 tisuće kuna.

Što se tiče samih radova, projektom je predviđeno postavljanje klupa, koševa za otpad i sadnja novih sadnica stabala i cvijeća. Također, predvođeno je i uređenje Spomenika poplavi i postavile ploče oko istoga. Kroz sredinu trga planirana je nova šetnica. Rekonstrukciju trga Udruzi Limes dopustila je i Općina Oriovac, ali ona ne smije sudjelovati u sufinanciranju projekta jer to ne dopuštaju uvjeti natječaja koje su raspisale zaklade.

Iz Udruge Limes objavili su pozivno pismo za donacije s priloženom uplatnicom sa žiro računom udruge. „Svaka Vaša uložena kuna donosi nam 3 kune od zaklada. „Imena svih donatora objavit ćemo na ploči koja će biti podignuta prilikom otvorenja novouređenog Markova trga koje planiramo na jesen, u listopadu ili studenom ove godine“, kaže Josip Jagodar. Svi koji ne želite preko računa uplaćivati donacije, iste možete donijeti osobno vodstvu udruge Ani Delić, Igoru Čuletiću i Josipu Jagodaru. A svi koji bi želljeli ostati anonimni donatori, svoje donacije mogu priložiti i u kutijice koje će biti u trgovinama, u ugostiteljskim objektima i u crkvi u Slavonskom Kobašu.

“Svaka Vaša donacija (kuna ili više) pomoći će nam da obnovimo Markov trg – kao zalog da Kobašani vole svoje mjesto i da su spremni pomoći u uređivanju i obnavljanju mjesta gdje se ljudi okupljaju te poboljšati kvalitetu života u selu. Ovim projektom želimo omogućiti ljudima da provedu slobodno vrijeme na trgu ili da im olakšamo čekanje kada dođu u liječničku ordinaciju“, dodao je na kraju Josip Jagodar i unaprijed zahvalio svim donatorima.

Donacije možete uplatiti na žiro-račun KUM Limes: IBAN: HR4824020061100765931, model: HR00, poziv na broj: 06072016, opis plaćanja: Donacija za projekt LokoVez –
podržite uređenje Slavonskog Kobaša

 

Izvor: 035portal.hr

You may also like...