NAJAVA: Radionica „Uloga LAG-ova u jačanju ruralnog poduzetništva“

leader-mreza-hrvatskeRadionica „Uloga LAG-ova u jačanju ruralnog poduzetništva“ je četvrta u nizu stručnih radionica koju će LEADER mreža Hrvatske provesti u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i Ministarstvom poljoprivrede temeljem „Sporazuma o Razvojnoj suradnji kroz programske podrške za umreženo i učinkovito djelovanje lokalnih akcijskih grupa“.

U organizaciji ove edukacije aktivno sudjeluju slavonski LAG-ovi iz LEADER mreže Hrvatske – LAG Posavina i LAG Zapadna Slavonija.

Radionica će se održati u Hotelu i vinariji Zdjelarević u općini Brodski Stupnik na području LAG-a Posavina, od srijede 29. listopada do petka 31. listopada. Radionica će obuhvatiti i terenski obilazak poduzetnika na području LAG-ova Posavina i Zapadna Slavonija.

Radionica će prenijeti iskustva o načinima ekonomske revitalizacije ruralnih zajednica, s posebnim naglaskom na razvoj društvenog/socijalnog poduzetništva i socijalne ekonomije. Radionica se skladno nadopunjuje na nastojanja LEADER mreže Hrvatske za pokretanje održivih oblika financiranja gospodarskih razvojnih projekata putem domaćih i europskih eticnih i alternativnih financijskih ustanova.

Program radionice:

Radionica 1. dio: Uloga društvenog poduzetništva u razvoju ruralnih zajednica

Radionica 2. dio: Ekološka poljoprivreda i alternativne poljoprivredne kulture

Radionica 3. dio: Uloga zadruga u razvoju ruralnog poduzetništva.

Radionica 4. dio: Poduzetništvo u koracima.

Terenski obilazak poduzetnika na području LAG-ova Posavina i Zapadna Slavonija

You may also like...