Objava natječaja za podmjere 4.1. i 4.2. Programa ruralnog razvoja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s današnjim je danom objavila natječaje u Narodnim novinama za podmjere potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda:

  • Podmjera 4.1. – potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacije – restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).
  • Podmjera 4.2. – potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije – povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje OIE.

Za objavljene natječaje na raspolaganju je sveukupno 640 milijuna kuna. Poljoprivrednicima će kroz Program ruralnog razvoja na raspolaganju biti 332 milijuna eura godišnje, odnosno 2,4 milijarde eura do 2020. godine.

Pravilnike, natječaje i prezentacije možete pronaći na web stranicama Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Izvor: CTR

You may also like...