Održan „Advent u Novoj Kapeli“: I ove godine okupilo se više od tisuću posjetitelja

Kada nešto dobro krene, s tim treba i nastaviti. Tako je i s manifestacijom „Advent u Novoj Kapeli“ koja je održana jučer na središnjem trgu u ovom mjestu.

Preko tisuću posjetitelja, i staro i mlado, okupilo se kako bi uz pjesmu, ples i druženje označili početak najljepšeg mjeseca u godini, adventa.

Kako malo dobre volje, puno entuzijazma i elana mogu donijeti sjajne stvari najbolji su dokaz žitelji i brojne udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja općine Nova Kapela koji su se i jučer okupili na još jednom adventu.

Uz svesrdnu podršku čelništva Općine Nova Kapela, nastup domaćih „snaga“, članova Udruge Umirovljenika Nova Kapela, odgojiteljica i malih polaznika Dječjeg vrtića „Zvončić“, učenika i nastavnika Osnovne škole „Antun Mihanović“ Batrina te Tamburaškog sastava „Grozd“, jučer su mještanima šireg novokapelačkog područja podarili sjajan advent i predblagdansko druženje.

Svatko na svoj način dao je svoj doprinos održavanju još jedne, treće po redu manifestacije „Advent u Novoj Kapeli“. Preko tridesetak udruga, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, izlagači ponudili su posjetiteljima ono što znaju i umiju, kolače, vruće lepinje, fritule, kuhano vino i čaj, rukotvorine i božićne dekoracije koje su sami izrađivali, a sva prikupljena dobrovoljna sredstva, kako nam rekoše, dobro će im doći u daljnjem radu.

Red pjesme, red druženja i na kraju zajedničko kolo uz neizostavne tamburaše, ono je što advent u Novoj Kapeli čini posebnim.

Osmijeh na licu, prijateljska riječ, pozitiva dominirali su i na ovom događanju, stoga i organizatori i izvođači, sudionici i posjetitelji zaslužuju više nego riječi hvale.

Razveselila je posjetitelje i pjesma novokapelačkih umirovljenika, a poseban, najveći pljesak dobili su oni na kojima, svijet ostaje, mali polaznici Dječjeg vrtića „Zvončić“ Nova Kapela i njihove odgojiteljice. Sjajnim programom predstavili su se i učenici nižih razreda Osnovne škole „Antun Mihanović“ koje su nastup pripremile učiteljice Sandra Leš, Valentina Džinić, Anka Maričević, Milka Škvorić Didović te časna sestra Franciska.

Učešće u programu imala je i pjevačka skupina učitelja ove škole, i podarila nešto novo, originalno.

Veselju nije bilo kraja i kada se pojavio Djed Božinjak te svoj djeci poklonio besplatne poklone. No, i tu je bilo iznenađenja. Iz daleke Finske stigao je motorom u pratnji moto djedica i oduševio sve nazočne.

Prekrasno uređen novokapelački park, niz sitnih, originalnih božićnih detalja za koje su se pobrinuli članovi udruga, dvostruko su pridonijeli sjajnom izgledu te na najbolji mogući način dočarali dolazak blagdanskih, mirnih i radosnih dana.

Zadovoljstvo nije krio  načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit:

– Sretan sam što se tradicija nastavila. Iako smo u proteklim danima imali dva nesretna slučaja na području općine, ljudi su se, ipak, okupili. Tako nam malo treba da budemo sretni, u zajedništvu i radosti, stoga od srca zahvaljujem svima koji su i ove godine „Advent u Novoj Kapeli“ učinili posebnim – kaže.

Izvor: radiong.hr

You may also like...