Općina Čaglin: Pohod pedesetak lovaca uključujući gostujuće donio dobar lovački plijen

Lovačko društvo „Vidra“ iz Čaglina upriličila je u županijskom  lovištu broj XI/116 otvorenje sezone lova na visoku divljač što je ujedno bio i gostinjski lov jer je među pedesetak ovdašnjih lovaca bilo mnogo gostujućih iz društava sa područja Požeško-slavonske županije, te iz susjednih lovišta s područja Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. Među njima su bili i bračni par Jakobovac iz Gunje pokraj Županje, članovi tamošnjeg društva „Ris“ sa još dva tamošnja lovca. Tako je nastavljena suradnja Gunjanaca i Čaglinaca nakon što su lovci „Vidre“ prije dvije godine sudjelovali na radnim akcijama obnove obiteljske kuće bračnog para Jakobovac koja je znatno oštećena poplavama.

-Lov je bio dosta uspješan, vidjeli smo mnogo divljači, te ukupno odstrijelili pet divljih svinja kojima je bogat ovaj kraj – ističe Željko Balen, predsjednik LD „Vidra“ i dodaje da ovim odstrelom svinja pokušavaju umanjiti štete koje bi tijekom jesenskih mjeseci ta divljač pričinila u kukuruznim poljima Čaglina i okoline.

Nakon povratka iz cjelodnevnog lova lovnik Nikola Krmpotić iz Našica je pozvao sudionike da odaju počast divljači što je i učinjeno.

Inače, čaglinski lovci proteklih dana imali su u svome lovištu prvu riku jelena što ih je oduševilo, te motiviralo za daljnje aktivnosti u njihovom lovištu koje slijede tijekom nadolazećih hladnijih dana.

 

Izvor: pozega.eu

You may also like...