Proslava Dana obitelji u Domu za starije osobe Ljeskovica: “Obitelj nam pruža sigurnost i utočište u trenucima kada nam je najteže”

Više od 20 godina u Domu za odrasle osobe Ljeskovica obilježava se Dan obitelji koji je kao takav poseban u godini za sve korisnike te ustanove, kada brojna braća, sestre, roditelj, kumovi i prijatelji posjete svoje najmilije koji su u toj ustanovi iz ovoga ili onoga razloga. Uz korisnike doma, koji se posebno trude i pripremaju za taj dan i svi radnici te ustanove ulože puno toga i izvan radnog vremena kako bi za taj dan pripremili nešto posebno kako bi u što ugodnijoj atmosferi proslavili Dan obitelji.

Ovogodišnje obilježavanje Dana obitelji u Domu za starije osobe Ljeskovica u kojoj se nalazi više od 280 korisnika, kao i prethodnih godina prethodilo je služenje euharistijskog slavlja kojeg je predvodio mjesni čaglinski župnik vlč. Milan Klobučar nakon koje je bio upriličen zabavno scenski program na kojem je sudjelova i mladi tamburaši sastav “Sanjari” koji su odsvirali i otpjevali nekoliko pjesama.

Uz brojne goste koji su došli kod svojih najmilijih na svečanosti su između ostalih nazočili i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, predsjednica Upravnog vijeća Doma za starije osobe Ljeskovica Ružica Alaber i ravnateljica Osnovne škole u Čaglinu Slađane Švajda.

-Glavna skupština UN-a preporučila je da se od 1994. godine Dan obitelji obilježava svake godine 15. svibnja, te postane tradicijom koja je posvećena obitelji. Uz pomjeranje datuma proslave tog dana mi njegujemo tu tradiciju. Svi znamo da je obitelj temeljna zajednica društva te stoga obilježavanjem toga dana želi se naglasiti važnost obiteljskog života, odnosno obitelji – istakla je Rada Matoš, ravnateljica Doma za sarije osobe Ljeskovica koja je krz nekoliko izreka podsjetila koliko zapravo svima obitelj znači:

  • „ Uvijek je tu – za nas “. Lijepi je osjećaj znati da u svakom trenutku imamo nekoga na koga se    možemo osloniti.
  • „ Obitelj nam pruža sigurnost i utočište “ – u  trenucima kada nam je teško, obitelj je tu, pa čak i  onda kada se možda osjećamo ostavljenim, napuštenim, obitelj je tu koja nas dočekuje otvorenih vrata.
  • „ Dobar savjet “ – osloniti se uvijek možemo na roditelje jer oni nas ipak poznaju najbolje.
  • „ Pomoć i podrška “
  • „ Uspomene “ – zu obitelj nas vežu i lijepe uspomene, bezbrižnost koju osjećamo
  • „ Bezuvjetna ljubav “ – ljubav koju nam naša obitelj pruža je bezuvjetna.

-Važno je napomenuti i to da smo svjesni da je obitelj danas izložena mnogim društvenim promjenama koje su izmijenile obitelj, nameću nam ubrzani tempo života koji ne ostavlja previše vremena da bismo jedni drugima uputili dovoljno toplih riječi ili pogleda, pažnje i razumijevanja. Iako se nekada ljutimo na njih, imamo samo jednu obitelj, koja je bez obzira na sve uvije tu – za nas. Naši korisnici dio su obitelji i svih zaposlenika ove naše ustanove. Danas se o njima na vrlo težak, mukotrpan ali human način brine stotinjak vrijednih radnika, kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujem na predanom radu i vjernosti ovoj ustanovi. Trudimo se omogućiti im što bolje uvjete za život kako bi im bio što kvalitetniji život dostojan svakog čovjeka – dodala je ravnateljica Matoš koja se zahvalila svima prisutnosti kako bi svi iskoristili taj dan i prisjetili se koliko je obitelj svima važna i značajna.

-Pokažite koliko ih volite i budite zahvalni što ih imate. I zato neka vaš posjet ne bude samo na današnji dan, jer svaki vaš dolazak je posebno iščekivan – zaključila je Rada Matoš, ravnateljica Doma za starije osobe Ljeskovica.

 

Izvor: pozega.eu

You may also like...