Sičani se ponose svojom etno sobom

Neumorni entuzijasti, ljubitelji folklora, zavičaja i svega onoga što je slavonsko i autothono, članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” iz Siča nizu akcija koje su dosada realizirali, odnedavno su dodali još jednu. U prostoru Društvenog doma u Sičama uredili su posebno uređeni kutak, etno sobu i uredili je kao u stara vremena naših djedova i baka, piše Radio Nova Gradiška.

– Svatko je od mještana donio nešto svoje, staro, autohtono, od nošnji, perina, starih predmeta, namještaja, a onda smo je zajedničkim snagama uredili. Na neki smo način pokušali “zaustaviti” vrijeme i svim “putnicima namjernicima” prezentirati dio naše prošlosti – ističu vrijedni članovi ovoga društva.

Iza njih je uspješno odrađena Županijska dječja smotra folklora koja je i ove godine okupila preko četristo sudionika, a i prvi je dio godine bio više nego radni.

– Godišnje odradimo oko 26 nastupa i 115 radnih akcija. Snimili smo i dva filma. Jako sam ponosan na sve svoje aktivne i podupirajuće članove društva kao i na sve mještane našeg malog sela koji se uključuju u sve naše radne akcije i aktivnosti – kaže Tomislav Čvorić, predsjednik Kulturno umjetničkog društva “Radinje” Siče.

 

Izvor: 035portal.hr

You may also like...