U Lužanima 3. Dječji folklorni susreti „Stigla jesen, svega sada ima”

I u 2017. godini mali folkloraši KUD-a „ Graničar“ iz Lužana  nastavili su sa svojim marljivim radom na očuvanju tradicije.
Nakon odrađenih brojnih nastupa ove godine pred stranom publikom, došao je red i na nas da ugostimo nekoliko dječjih skupina.
Smotra se održala 21. 10. 2017. s početkom u 18 sati u mjesnom domu u Lužanima. U goste smo pozvali dječju skupinu „Zlatnik“ iz Starog Slatnika, KUD „Radinje“ Siče, KUD „Zrinski“ Brodski Stupnik i KUD „Orljava“ iz Pleternice. Djeca su izvela svoje koreografije te izmamila osmijehe na lica  mnogobrojne publike koja ih je došla pogledati. Dom je odzvanjao pjesmom, svirkom, veseljem i pljeskanjem publike koja je na taj način podržavala naše najmlađe.
Nakon svih nastupa, počastili smo goste sendvičima, sokovima, kavom i kolačima. Malim folklorašima pustili smo glazbu kako bi se i dalje nastavili veseliti, plesati, družiti i stvarati nova prijateljstva.
Djeca su naše blago i naša budućnost te ovakvim susretima i druženjima potičemo naše najmanje da sačuvaju tradiciju i običaje od zaborava.

 

Izvor: oriovac.hr

You may also like...