U okviru programa “LokoVez” odobreni projekti za KUD “Zrinski” Brodski Stupnik, “Limesovce”, ŠD Brodski Stupnik-Stari Slatinik i LAG Posavinu

Dovršen je proces ugovaranja prvih financijskih podrški s 15 organizacija civilnog društva u okviru programa LokoVez . Riječ je o projektima koje su u veljači ove godine prijavile udruge s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije spremne dodatno jačati vlastite kapacitete u području mobiliziranja lokalne zajednice.

Program LokoVez je rezultat suradnje Zaklade Slagalica iz Osijeka i Zaklade Zamah iz Zagreba u okviru Tematskog fonda “Demokratizacija i razvoj civilnog društva 2.0” koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
Tijekom travnja i svibnja predstavnici odabranih organizacija su sudjelovali u programu edukacije i savjetovanja o radu u zajednici, pripremi projektnih ideja, prikupljanju sredstava i okupljanju članova/ica zajednice oko zajedničkog rješavanja lokalnih problema. Edukacije su provedene u suradnji s programima E-Misija i Šalter u Sisku i Brodskom Stupniku. Istovremeno su započeli i s konkretnim aktivnostima prikupljanja dodatnih sredstava u svojim mjestima za provedbu projekata koje su prijavili Zakladi Slagalica i tijekom iduća dva i pol mjeseca radili uporno i posvećeno.

Rezultati nisu izostali: ukupno je prikupljeno dodatnih Kn 96.006 što uz ugovorena podrške Zaklade od Kn 203.219 čini gotovo Kn 300.000 vrijednosti malih projekata na ovom području. Svi ugovoreni projekti će s provedbom započeti u rujnu ove godine, a prema riječima upraviteljice Zaklade Slagalica Branke Kaselj, za očekivati je snažnu podršku lokalnih sredina odobrenim
projektima jer su građani već svojim donacijama pokazali povjerenje u organizacije provoditelje i potvrdili važnost prijavljenih projektnih ideja.

Od ukupnog broja 15 ugovorenih, 4 projekta će se provoditi na području LAG-a Posavina čiji su djelatnici pomogli prijaviteljima sa svog područja u pripremi projekata koji će doprinijeti rješavanju određenih problema u lokalnoj zajednici uz sudjelovanje iste.
Navedeni odabrani korisnici programa su: KUD “Zrinski” Brodski Stupnik, Kreativna udruga mladih “Limes” iz Slavonskog Kobaša, ŠD Brodski Stupnik-Stari Slatinik i LAG Posavina.

You may also like...