Udruga mladih iz Oriovca organizirala predavanje na temu “Kako postavljati osobne ciljeve?”

8. veljače 2020. Udruga za mlade Oriovac koja već aktivno djeluje godinu dana za mještane je organizirala predavanje pod nazivom “Kako postavljati osobne ciljeve”. Predavač je bio Mario Zulić, diplomirani psiholog, osnivač i glavni urednik portala Nepopularna psihologija. Uz to, u praksi se bavi organizacijskom psihologijom i agilnim metodologijama rada.
Zanimljiva tema iz područja psihologije pronašla je interes kako kod mlađih tako i kod starijih mještana. Mario nas je u uvodu upoznao sa važnosti ciljeva i sposobnosti fokusiranosti na dugoročnu korist kod male djece te načine na koje ciljevi koriste u psihoterapiji i organizacijskoj psihologiji. Fokus predavanja je bio stavljen na karakteristike ciljeva koji imaju veću vjerojatnost postizanja od samog početka. Naučili smo kako takvi ciljevi moraju biti specifični, mjerljivi, izazovni ali dostižni, važni za nas osobno te imati vremenski definiran rok. Publika je bila uključena u davanje primjera iz vlastitog iskustva kako bi se potaknulo razmišljanje o ovim dimenzijama osobnih ciljeva. U zadnjem dijelu predavanja smo se osvrnuli na to kako izgleda mapa postavljanja ciljeva te koje nam to stvari mogu pomoći u ostvarivanju cilja kao i one koje nam mogu biti prepreke. Zanimljivo je istaknuti kako je naglašeno da naša bliska okolina poput obitelji i prijatelja mogu biti važni resursi ali i prepreke u ostvarivanju naših ciljeva. Nakon pitanja je odvojeno vrijeme za pitanja i raspravu.
S obzirom da su se tijekom predavanja pokazala zainteresiranost za pitanja i teme vezane uz razvoj i ponašanje djece Udruga je odlučila u svibnju organizirati predavanje psihologa Nepopularne psihologije na tu temu.
Na samom kraju se obratila i predsjednica Udruge Renata Zulić Milača: „Jako smo zadovoljni posječenošću današnjeg predavanja. Ipak je ovo prvi puta da se ovakvo predavanje odvija u našem mjestu, za iduće se nadamo još većem broju posjetitelja. Sve buduće događaje možete pratiti na našoj facebook stranici UMO – Udruga za mlade Oriovac. Novi članovi su dobrodošli da u što većem broju doprinosimo organizaciji sadržaja u našoj Općini.“ Najavila je puno više društvenih i kulturnih događanja u Općini Oriovac. Neka od njih su: natjecanje u igranju šaha, Uskrsne dječje radionice, proljetni hUMOhod Oriovačkim brdom, daljnja predavanja iz područja društvenih znanosti te mnoga druga događanja.

Izvor: oriovac.hr

You may also like...